KUTYADUMA VIDEÓSULI

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzethez igazodva – és, mert már régóta szerették volna a gazdák – elindítjuk első VIDEÓSULI tanfolyamunkat. A tanfolyammal a célunk, hogy az otthon ragadt gazdiknak segítsünk, akik nem szeretnének hónapokat várni arra, hogy végre lejussanak a kutyaiskolába, és/vagy hasznosan szeretnék eltölteni kutyájukkal az elkövetkezendő heteket.

A Kutyaduma VideóSuli tanfolyamokat a Facebook-on tartjuk, zárt csoportokban, ahol

 • az oktatók minden nap jelen vannak a csoportban, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre
 • a kurzus időtartama alatt folyamatosan töltjük fel a tanító videókat, és azok a kurzus végéig elérhetőek maradnak
 • a feladatokat úgy fogjuk megmutatni a videókban, hogy a feladat buktatóit, az elkövethető hibákat is megmutatjuk
 • ha valaki elakad, akkor csak levideózza hol tart, feltölti az otthon készített videóját a csoportba, mert egymás hibáiból is rengeteget lehet tanulni, így az oktatók meg tudják mondani, mit kell másképp csinálni, hogy sikerüljön az adott gyakorlat, feladat.

A VideóSuli több szempontból jobb, mint a szokásos kutyaiskolás foglalkozás:

 • nincs fix időhöz kötve, a gazdi akkor veszi át az anyagot, és akkor gyakorol, amikor az ideje engedi
 • a videókat a kurzus végéig bármikor meg lehet nézni, így ha esetleg a gazdi nem biztos abban, hogy jól érti, jól csinálja, visszanézheti újból és újból. (Amennyiben a járvány tovább tart, mint a kurzus, abban az esetben a járvány végéig lesznek elérhetőek a videók.)

A VideóSuli keretében a szocializáció fejlesztésére sajnos nincs lehetőség, de minél erősebb a kötödés, minél jobb a kapcsolat és minél nagyobb a kontroll a kutya fölött, jellemzően annál kevésbé jelentkeznek a szocializációs problémák.

A VideóSulik vezető oktatója: Kolozs Noémi és Molnár János

VIDEÓSULI– ALAPOZÓ CSOPORT

A VideóSuli Alapozó csoportot főleg azoknak ajánljuk, akik egészen a kezdetektől szeretnék jó irányba elindítani a kutyájukat. A VideóSuli Alapozó csoport tanfolyamon minden olyan feladatot átveszünk, amit a normál Alapozó tanfolyamon eddig tanítottunk a gazdiknak, és magabiztosan el lehet sajátítani online. Az Alapozó csoport VideóSuli elvégzése után egy élő szintfelmérővel, és felzárkóztató órával lehet csatlakozni a Kutyaduma Központ normál Középszintű tanfolyamához.

A VideóSuli Alapozó csoport most kedvezményes, bevezető áron érhető el: 18.000Ft

Nálunk most sem kell előre fizetni! (Részletek lejjebb.)

Amit tanulunk a Kutyaduma módszereivel:

 • Ültetés, ülve helybenmaradás eltávolodással.
 • Fektetés, fekve helybenmaradás eltávolodással.
 • Behívás alapozása. Hogyan ne rontsuk el, illetve ha már elrontottuk, hogyan kezdjük el kijavítani, hogy a később tanfolyamokon megtanulhassuk, hogy tegyük a kutyánkat minden körülmények között behívhatóvá.
 • Láb mellett séta tanításának első lépései.
 • Állatorvosi vizsgálathoz szoktatás alapozása.
 • Élelemmegtagadás első lépése: kézből csak engedélyre lehet enni.

A VideóSuli Alapozó csoport tanfolyam Facebook csoportjába díjmentesen be lehet kerülni, és a 2. általunk feltöltött videó után kell csak a tanfolyami díjat elutalni. Amennyiben nem szimpatikus a gazdinak, amit a csoportban lát, csak kilép a csoportból.

Mivel vannak olyan feladatok, amelyekhez szükséges a személyes kapcsolat, külön a kutyához igazított tanács, ezért azoknak, akik szeretnének továbbjönni a normál Középszintű tanfolyamunkra, rész kell venniük a járvány után egy élő szintfelmérőn (1db, 1 óra), és 2 db felzárkóztató órán (1-1 óra).

Amit ezen a 3 foglalkozáson veszünk:

 • Csoportos szocializáció
 • Pórázon séta egyszerűen, gyorsan és hatékonyan
 • Autóban várakozás: érkezéskor a kutya türelmesen vár az autóban, ajtónyitásra sem száll ki onnan, csak a gazdi engedélyére
 • Élelemmegtagadás második lépése: nem nyúlhat a kutya az elé letett tálban lévő finom élelemhez

Ennek a 3 személyes foglalkozásnak az ára: 10.000Ft

Bekerülés a csoportba

Szeretnénk kiszűrni, hogy csak azok kerüljenek be a csoportba, akik tényleg szeretnének tanulni, így az alábbiakat kell tenni annak, aki szeretne bekerülni a csoportba:

 • A jelentkező küldjön egy privát üzenetet a Kutyaduma Központnak, melyben le kell írni, hogy miért szeretne részt venni a VideóSuli tanfolyamon. Az üzenetben csatolni kell egy képet a kutyáról.
 • A jelentkezőnek ugyanezen Facebook profilból rá kell menni a csoportra, aminek elérhetőségét üzenetben elküldjük, és kérni kell a tagságot.

Amennyiben úgy látjuk, hogy nem kamu profilról van szó, csatlakozását engedélyezzük a csoportba.

Azok a gazdák, akik a márciusi normál tanfolyamra eljöttek (ami a járvány miatt félbeszakadt), és befizették a tanfolyami díj minimum felét, ingyenesen csatlakozhatnak a csoporthoz!

Tanfolyam kezdete, első videó: 2020.03.27. (péntek)
Tanfolyam vége: 2020.04.23. (csütörtök)

A tanfolyam időtartama: 4 hét
A tanfolyamon heti 2-3 videót töltünk fel, amit a tanfolyam végéig bármikor vissza lehet nézni. A videók sokszor egymásra épülnek, így érdemes olyan ütemben gyakorolni, ahogy azt az oktatók a videókban mondják.
A tanfolyamhoz az indítás után is lehet csatlakozni, de a később csatlakozott gazdiknak figyelni kell arra, hogy visszanézzék az addig már feltöltött videókat.