Kutyaduma Kölyök Családi Kutya tanfolyam – Jól nevelt kutya a családban!

12 hetes szuper intenzív tanfolyam, nemzetközileg is kiemelkedően eredményes iskolavezetővel.

A tanfolyam célja:

A Kölyök Családi Kutya tanfolyam egy hosszú folyamat eredményeképpen született meg. Célunk egy olyan tanfolyam megalkotása volt, ahol a gazda a szükséges legrövidebb idő elteltével, egy kezelhető, együttműködő, jól nevelt kutyával élhet együtt.

Milyen idős kutyával lehet, érdemes jelentkezni?

A Kölyök Családi Kutya tanfolyamra 3 hónapos kortól várjuk a kutyákat, 6 hónapos korig.

Csoportbontásokkal tesszük lehetővé, hogy a kistestű, vagy az érzékenyebb kutyák is jól érezzék magukat. Méret, viselkedés és temperamentum szerint kerülnek külön csoportba.

Kölyökkutyák esetében hihetetlenül eredményes a tanfolyam, hiszen nem kell a rossz beidegződéseket „kiszedni” a kutyából, „tiszta lappal” indulhatunk. A kölyökkutyákat már a helyes viselkedésre szocializáljuk, nem várjuk meg, míg egy-egy rossz szokás kialakul, rosszabb esetben rögzül. Tanfolyamunkon olyan kutyát „formálhat” a magának a gazdi, amilyet szeretne.

Miért érdemes minél fiatalabb kutyával elkezdeni ezt a képzést?

A kölyökkor nagyon fontos szerepet játszik kutyáink életében. Ilyenkor kell megismertetni őket az emberi környezet előnyeivel, és hátrányaival, hogy később, amikor az eb „kamaszodik” és újabb feladatok várnak a gazdára, könnyebbek legyenek a mindennapok. A kölyökkutyát egyszerűbb hozzászoktatni az ismeretlen dolgokhoz, és könnyebb megtanítani az alapokra, mint egy felnőtt kutyát, mert még nincs „elkanászodva”, és jobban együttműködik velünk.

Egy kiskutya mindig kíváncsi, éhes, és sosem hagyna ki egy kis játékot. Ezeket a természetes viselkedéseket kihasználva vesszük rá kutyánkat olyan magatartásra, ami nekünk kedvező, miközben játékos formában ismeri meg az élet szabályait.

Hogyan épül fel a tanfolyam és mit fog tudni a kutya a tanfolyam végével:

A Kölyök Családi Kutya tanfolyam elvégzésével olyan tudás birtokában lehet a gazda, amivel a hétköznapokban felmerülő esetleges helyzeteket is kezelni tudják, illetve ami a nyugodt, boldog együttélés záloga.

Tanítási módszerünk a motivációra épül, így minőségi javulást érünk el a kutya és a gazda kapcsolatában. Foglalkozásainkon ezért is dolgozunk minden kutyával nagyrészt póráz nélkül.

A Kölyök Családi Kutya tanfolyam vizsgaanyaga:

 • a kutya az autóban türelmesen várakozik nyitott ajtónál, míg a gazda 6-8 méterre az autótól beszélget
 • a kutya az autóban türelmesen várakozik nyitott ajtónál, míg másik kutya elsétál az autó mellett, és míg idegenek labdáznak az autó mellett
 • a kutya a gazda lába mellett sétál (laza pórázzal, vagy póráz nélkül), közben idegen kutyák, és labdák mellett is elhaladnak
 • a kutya hosszú ideig türelmesen várakozik a gazdi mellett, míg ő beszélget valakivel
 • szocializált játék a többi kutyával, majd játékból behívás
 • a kutya helyben marad a megadott pozícióban, míg a gazda 15 méterre eltávolodik
 • a kutya helyben marad, míg idegenek labdát rugdosnak mellette
 • a kutya nem fogadja el az idegen által dobott, nyújtott élelmet, séta közben talált élelmet sem veszi fel, illetve egy jó nagy csontot a gazda kérésére kiköp, vagy odaad
 • távolról megállítás
 • állatorvosi vizsgálat imitálása: gazda (ha kell segítséggel) felteszi a kutyát az asztalra, ott a kutya tűri, hogy idegen megvizsgálja a tappancsát, fülét, száját, egyéb testrészét
 • kapu szabály: nem szaladhat ki a kapun

A Kölyök Családi Kutya tanfolyam tartalma:

 • 2 elméleti előadás (2×2,5 óra)
 • 12 gyakorlati foglalkozás (12×90 perc)
 • 1 egyéni foglalkozást otthoni környezetben, háznál (minimum 60 perc)
 • 1 bemutató: Hogyan tanítsd meg! címmel

Jelentkezni az oldal alján lehet!
A Kölyök Családi Kutya tanfolyam anyagának első része az alapozás. Célunk, hogy a kutya szeressen a gazdával együttműködni. Ezt követően lépésről-lépésre a játékos tanulásból készségszintű viselkedések alakulnak ki, továbbá elkezdjük megértetni a kutyával, hogy akkor is meg kell csinálnia a feladatot, ha épp nincs kedve, akkor is vissza kell jönnie hozzám, ha még játszana a többiekkel. A hétköznapokban, a mindennapi életben is rendszeresen előforduló helyzeteket, eseményeket modellező használt feladatokat magas szinten megtanítjuk a kutyának, és a lehető legtöbb eszközt adjuk a gazdának arra, hogy bármilyen szükséges dolgot meg tudjon tanítani.

A Kutyaduma Kölyök Családi Kutya tanfolyam tartalma és ára:

75.000Ft melyet lehet 3 részletben fizetni – 3x 25.000Ft

 • a tanfolyam egy elméleti előadással indul, mely mindenkinek ingyenes
 • az első részletet az első gyakorlati foglalkozás végén kell fizetni (aki bármilyen okból nem tudja folytatni a tanfolyamot, anyagi ráfordítás nélkül távozhat)
 • a második részletet az 5. hétvégéig kell rendezni, amennyiben a gazda elégedett a tanfolyammal
 • a harmadik részletet a 9. hétvégéig kell rendezni
 • a tanfolyam része egy egyéni foglalkozás háznál, amely a teljes tanfolyami díj befizetése esetén ingyenes

Pénzvisszafizetési garancia:

Amennyiben a kutya-gazda páros az összes foglalkozáson részt vett, mégsem találta hasznosnak a tanfolyamot, és ezt közvetlenül a tanfolyam végén jelzi nekünk, visszafizetjük a tanfolyam teljes árát!

Előadások:
Február 17. (szombat) 13.00-15.30
Április 7. (szombat) 15.30-18.00
Gyakorlati órák:
Február 17.-től május 6.-ig vasárnaponként 13.30-15.00
Egyéni foglalkozás:
Megbeszélés szerint (csak munkanapokon)

 

Jelentkezni lehet ITT!