céklamesei
facebook

Köszöntünk Cékla kutya oldalán!

Cékla kutya valós kutya, ő lett ennek az oldalnak a Múzsája. Rengeteg gyerek ismeri, mert évek óta a környék óvodáiban, és iskoláiban a kutyás bemutatók, és kutya-gyerek kommunikációs foglalkozások aktív résztvevője. Innen jött az ötlet, hogy lehetne egy külön oldala, sok-sok hasznos dologgal. Így alakult ki ez az oldal.  Hobbi időtöltésnek indult ez az egész Céklás dolog, de ma már annyi rajongója van, hogy folyamatosan az újabb és újabb Céklás írásokon, előadásokon töröm a fejemet. 🙂 Az oldalon minden ingyen letölthető otthoni felhasználásra! Még több infó Cékla kutya Facebook oldalán: Kattints ide, Cékla Facebook oldalához.

Elindultak Cékla meséi

(Aranyos, rövid történetek, melyek sokszor hasznos témát dolgoznak fel. A mesék kicsit lejjebb vannak.)

Foglalkoztató feladatok

(Alapvetően az ovis kisfiamnak készítettem őket, majd kiegészítettem nehezebb feladatokkal is. Az oldal aljánál lesznek, tekerj lejjebb.)

Cékla segít könyvek, és oktatófüzetek.

(Készülőben vannak, nemsokára felkerülnek ide is. Lejjebb olvashatsz róluk.)

Cékla segít – Oktatófüzet óvodásoknak és iskolásoknak a kutyákról, és a kutyatámadások megelőzéséről

Cékla kutyával évek óta járjuk a környék óvodáit, iskoláit, nyári táborait. Bemutatókat, és kutya-gyerek kommunikáció fejlesztő foglalkozásokat tartunk. Ezekhez a foglalkozásokhoz találtam ki egy oktatófüzetet, mely ingyen letölthető itt az oldalon. A füzetben minden benne van, amit Céklával elő szoktunk adni, sőt, sokkal több van benne! A füzet élő bemutató nélkül is egy komplett egészet alkot. A pedagógusok, vagy szülők felolvashatják belőle, például hogy
– mit tegyenek a gyerekek, ha kóbor kutyával találkoznak az utcán
– hogyan kell megsimogatni egy idegen, de gazdás kutyát, akit nem ismernek
– mik azok a helyzetek, amikor nem szabad piszkálni a kutyákat, vagy közel menni hozzájuk.

Cékla valós kutya, de a gyerekek kedvéért, Gallay-Nagy Krisztina illusztrációinak jóvoltából, rajzolva jelenik meg az oktatófüzetben. Sok színes kép segíti a gyerekek memóriájának munkáját, hiszen a színes képek jobban megragadnak bennük, mint a száraz szöveg.

Az oktatófüzetet ide kattintva tudod megnézni!

Cékláról:
Cékla 2015-ben született, ivartalanított szuka kutya. Fiatal kora óta iskolák, óvodák bemutatóinak, kommunikációs előadásainak résztvevője. 2019 óta a Barátok közt sorozat Cékla kutyáját alakító színésznő. IGP 2-es vizsgával rendelkezik (régi nevén IPO, így többen ismerik). Ezen kívül Obedience 1-es szintű vizsgája is van. 2019-ben a Schnauzer Munkakutya Világbajnokság bemutató kutyája volt engedelmes ágazatban.

Magamról:
Régóta kutyákkal foglalkozom, 2010 óta a párommal közösen saját kutyaiskolánk van. Részt vettem versenyzőként több munkakutya világbajnokságon kiemelkedő eredménnyel, 2013-ban kitüntettek a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Aranykoszorús jelvényével. 2016-17-ben Cuki kutyának voltam a trénere a Barátok közt sorozatban, 2019-20-ban pedig Cékla kutyának, szintén ebben a sorozatban.

Szeretnél találkozni Céklával élőben?

Kutyabemutatók Cékla kutyával!

Cékla kutya szívesen vállal mókás kutyás bemutatókat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Iskolákban, óvodákban, táborokban, szülinapokon, egyéb kisebb, vagy nagyobb rendezvényeken, az ország bármely pontján.

A bemutatók után a nézők kedvükre simogathatják Céklát.
A bemutatókról érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 0620/534-1122

Cékla mesék

Rövid, aranyos történetek, melyek főszereplői Cékla kutya, és kisgazdája Ádám. Cékla valós kutya, Ádám pedig valóban a kisgazdája, egyes meséket a fantáziám, másokat valós események ihlették. Több mese hasznos témát dolgoz fel. A meséket csupán a saját szórakoztatásomra, hobbiból írom, esetleges hibák előfordulhatnak bennük, ezekért elnézést kérek, és kérlek jelezzétek felénk. Köszönjük.

A mesék PDF formátumban vannak, így le lehet tölteni őket. Jó olvasgatást!
A mesékért kattints a címre!

Cékla mesék – Krokodil Krokilla

Cékla mesék – Krokilla ajándéka

Cékla mesék – A varázserejű hám

Cékla mesék – A kis őzike

Cékla mesék – Az őzike veszélyben

Cékla mesék – Zümmögők

Cékla mesék – Esti móka

Cékla mesék – Madáritató

Cékla mesék – A vakondtúrás

Cékla mesék – A színes léggömb

Cékla mesék – A párnapocak

Cékla mesék – A Télapó

Cékla mesék – Karácsonyi készülődés

Cékla mesék – A téli madáretető

Cékla segít – Felkészülés az új kutya érkezésére

A kutyaiskolában rengeteg szülőt látok gyerekekkel jönni, sokszor azért, hogy a gyerekek is megtanulják a kutyanevelés alapjait. Ezt látva úgy döntöttem, hogy írok egy gyerekeknek szóló könyvet a kutyatartásról.

A Cékla segít – Felkészülés az új kutya érkezésére című írásom leginkább általános iskolás gyerekeknek szól, de próbáltam úgy megírni, hogy az én (akkor még) ovis fiamnak is érthető legyen. Ez egy kutyázásban teljesen kezdő gyerekeknek szóló írás, olyanoknak, akiknek kutyájuk sem volt még, vagy eddig kifejezetten nem érdekelte őket a kutya. Megtudhatjuk belőle, hogy milyen eszközöket kell beszerezni egy új kutya érkezésekor, mire lehet számítani, mire kell odafigyelni. Az egész könyv főszereplője Cékla, az ő tanácsait olvashatják benne a gyerekek.
Cékla valós kutya, de a gyerekek kedvéért, Gallay-Nagy Krisztina illusztrációinak jóvoltából, rajzolva jelenik meg a könyvben. Céklával évek óta rendszeresen járunk óvodákba és iskolákba előadásokat, kommunikációs foglalkozásokat, bemutatókat tartani. Látom, hogy minden gyerek más és más, de ha kutyával megyek, mind jobban figyelnek, jobban részt akarnak venni az egészben. A könyvet is erre alapoztam. Maga a könyv nem túl hosszú, hogy egy alsó tagozatos gyereknek is olvasható legyen.

A könyv nemsokára elérhető lesz itt az oldalon.

Foglalkoztató feladatok

Készítettem néhány foglalkoztató feladatot. A képeket letöltve, telefonon, tableten és számítógépen is egy egyszerű képszerkesztőben meg lehet oldani a feladatokat. A legtöbbet, az azokban található ceruza, filctoll funkcióval. Ebben a formában el lehet menteni a végeredményt, de az eredeti képhez visszatérve, újra és újra meg lehet csinálni egy feladatot. Kinyomtatva pedig a hagyományos módon lehet megfejteni.

A feladatok leginkább óvodás, alsó tagozatos gyerekeknek szólnak, de van köztük egy-egy nehezebb is. Ezek már most is letölthetőek, de ahogy időm engedi, készítek még. Esetleges hibák előfordulhatnak, elnézéseteket kérem érte, illetve a képszerkesztő tudásom is némi fejlesztésre szorul, de nagyon igyekszem. A könnyebb áttekinthetőség végett a feladatlapokat beszámoztam (például: LA 1, az a Labirintus 1), így nem kell keresgélni, vajon melyik van már letöltve.

A képekre kattintva nagyobb méretben jelennek meg.
Az esetleges hibákat, kérjük jelezzétek felénk. Köszönjük.

Színezők

Színező 1
szinezo-2

 Irányok

iranyok-1
iranyok-2
iranyok-3
iranyok-4
iranyok-5
iranyok-6
iranyok-7
iranyok-8

Sor és oszlop

sor-oszlop-1
sor-oszlop-2
sor-oszlop-3
sor-oszlop-4
sor-oszlop-5
sor-oszlop-6

Pontösszekötős

pontosszekoto

Méret kereső

meretkereso-1
meretkereso-2
meretkereso-3

Szókereső

Azért ismétlődnek feladatról feladatra a nevek, mert ők ténylegesen Cékla kutya barátainak a nevei. 🙂

szokereso-1
szokereso-2
szokereso-3
szokereso-4
szokereso-6
szokereso-7
szokereso-8
szokereso-9

Különbségkereső

kulonbsegkereso-1
kulonbsegkereso-2

Pálcikás színkereső

palcika-1
palcika-2
palcika-3

Gyerek sudoku

sudoku-1
sudoku-2
sudoku-3
sudoku-4
sudoku-5
sudoku-6
sudoku-7
sudoku-8
sudoku-9
sudoku-10
sudoku-11

Labirintus

labirintus-1
labirintus-2
labirintus-3
labirintus-4
labirintus-5
labirintus-6
labirintus-7
labirintus-8
labirintus-9
labirintus-10
labirintus-11
labirintus-12
labirintus-13
labirintus-14
labirintus-15
labirintus-16
labirintus-17
labirintus-18
labirintus-19
labirintus-20
labirintus-21
labirintus-22
labirintus-23