Honlapra

Cékla segít – Oktatófüzet óvodásoknak és iskolásoknak a kutyákról, és a kutyatámadások megelőzéséről

 

Cékla kutyával évek óta járjuk a környék óvodáit, iskoláit, nyári táborait. Bemutatókat, és kutya-gyerek kommunikáció fejlesztő foglalkozásokat tartunk. Ezekhez a foglalkozásokhoz találtam ki egy oktatófüzetet, mely ingyen letölthető itt az oldalon. A füzetben minden benne van, amit Céklával elő szoktunk adni, sőt, sokkal több van benne! A füzet élő bemutató nélkül is egy komplett egészet alkot. A pedagógusok, vagy szülők felolvashatják belőle, például hogy
– mit tegyenek a gyerekek, ha kóbor kutyával találkoznak az utcán
– hogyan kell megsimogatni egy idegen, de gazdás kutyát, akit nem ismernek
– mik azok a helyzetek, amikor nem szabad piszkálni a kutyákat, vagy közel menni hozzájuk.

Cékla valós kutya, de a gyerekek kedvéért, Gallay-Nagy Krisztina illusztrációinak jóvoltából, rajzolva jelenik meg az oktatófüzetben. Sok színes kép segíti a gyerekek memóriájának munkáját, hiszen a színes képek jobban megragadnak bennük, mint a száraz szöveg.

A kiadvány INGYENES, kereskedelmi forgalomba nem hozható!

A Cékla segít – Oktatófüzet óvodásoknak és iskolásoknak a kutyákról, és a kutyatámadások megelőzéséről című füzet ingyenesen letölthető otthoni használatra, és közintézmények (iskolák, óvodák) részére.

A füzetet oktatási céllal, változtatások nélkül engedélyezett sokszorosítani, de csak teljes terjedelmében, a szerző és az illusztrátor megnevezésével, melyet a füzet tartalmaz. A tartalom szerzői jogi védelem alatt áll. A képeket és a szöveget a füzeten kívül felhasználni tilos!

A 44 oldalas füzet úgy lett kialakítva, hogy egy oldalon egy rövid szöveg, és egy nagyobb kép van.

A4-es méretben egy kisebb létszámú csoportban/osztályban a pedagógus, ha feltartja a füzetet, a gyerekek látják a rajzokat. A szöveg nagyobb betűkkel lett írva, hogy a pedagógus akkor is el tudja olvasni, ha távolabb tartja magától, hogy a gyerekek lássák a képeket.

A füzet A5-ös méretben otthoni használatra ideális.

A füzet PDF formátumban, és lapozható formában az alábbi szövegekre kattintva nyitható meg. A letöltés utána lehetséges.

Cékla segít – Oktatófüzet PDF

 

Reméljük hasznosnak találta a füzetünket. A füzettel kapcsolatos észrevételeket Cékla kutya Facebook oldalára várjuk.

Egyéb Cékla kutyás meséket, feladatokat ide kattintva találsz!

facebook