Foglalkoztató feladatok

Készítettem néhány foglalkoztató feladatot. A képeket letöltve, telefonon, tableten és számítógépen is egy egyszerű képszerkesztőben meg lehet oldani a feladatokat. A legtöbbet, az azokban található ceruza, filctoll funkcióval. Ebben a formában el lehet menteni a végeredményt, de az eredeti képhez visszatérve, újra és újra meg lehet csinálni egy feladatot. Kinyomtatva pedig a hagyományos módon lehet megfejteni.

A feladatok leginkább óvodás, alsó tagozatos gyerekeknek szólnak, de van köztük egy-egy nehezebb is. Ezek már most is letölthetőek, de ahogy időm engedi, készítek még. Esetleges hibák előfordulhatnak, elnézéseteket kérem érte, illetve a képszerkesztő tudásom is némi fejlesztésre szorul, de nagyon igyekszem. A könnyebb áttekinthetőség végett a feladatlapokat beszámoztam (például: LA 1, az a Labirintus 1), így nem kell keresgélni, vajon melyik van már letöltve.
(A feladatokat az oldal alján találjátok.)

Elindultak Cékla meséi.

Rövid, aranyos történetek, melyek főszereplői Cékla kutya, és kisgazdája Ádám. Cékla valós kutya, Ádám pedig valóban a kisgazdája, egyes meséket a fantáziám, másokat valós események ihlették. Több mese hasznos témákat dolgoz fel, hogy a gyerekek könnyebben megértsék miért is fontosak az adott témák. A meséket csupán a saját szórakoztatásomra, hobbiból írom, esetleges hibák előfordulhatnak bennük, ezekért elnézést kérek, és kérlek jelezzétek felénk. Köszönjük.
A mesék PDF formátumban vannak, így le lehet tölteni őket. Jó olvasgatást!
A mesékért kattints a címre!

Cékla mesél – Krokodil Krokilla

Cékla mesél – Krokilla ajándéka

Cékla mesél – A varázserejű hám

Cékla mesél – A kis őzike

Cékla mesél – Az őzike veszélyben

Cékla mesél – Zümmögők

Cékla mesél – Esti móka

Cékla mesél – Madáritató

Cékla mesél – A vakondtúrás

Cékla mesél – A színes léggömb

 

Szeretnél találkozni Céklával élőben?

Kutyabemutatók Cékla kutyával!

Cékla kutya szívesen vállal mókás kutyás bemutatókat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Táborokban, szülinapokon, egyéb kisebb, vagy nagyobb rendezvényeken, az ország bármely pontján.

A bemutatók után a nézők kedvükre simogathatják Céklát.
A bemutatókról érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 0620/534-1122

 

A kutyaiskolában rengeteg szülőt látok gyerekekkel jönni, sokszor azért, hogy a gyerekek is megtanulják a kutyanevelés alapjait. Ezt látva úgy döntöttem, hogy írok egy gyerekeknek szóló könyvet a kutyatartásról. Arra gondoltam, ha Cékla kutya Facebook oldala eléri a 2.000db oldalkedvelést, akkor PDF formátumban elérhetővé teszem. Kattints ide, Cékla Facebook oldalához.

A Cékla segít – Felkészülés az új kutya érkezésére című írásom leginkább általános iskolás gyerekeknek szól, de próbáltam úgy megírni, hogy az én ovis fiamnak is érthető legyen. Ez egy kutyázásban teljesen kezdő gyerekeknek szóló írás, olyanoknak, akiknek kutyájuk sem volt még, vagy eddig kifejezetten nem érdekelte őket a kutya. Megtudhatjuk belőle, hogy milyen eszközöket kell beszerezni egy új kutya érkezésekor, mire lehet számítani, mire kell odafigyelni. Az egész könyv főszereplője Cékla, az ő tanácsait olvashatják benne a gyerekek.
Cékla valós kutya, de a gyerekek kedvéért, Gallay-Nagy Krisztina illusztrációinak jóvoltából, rajzolva jelenik meg a könyvben. Céklával évek óta rendszeresen járunk óvodákba és iskolákba előadásokat, kommunikációs foglalkozásokat, bemutatókat tartani. Látom, hogy minden gyerek más és más, de ha kutyával megyek, mind jobban figyelnek, jobban részt akarnak venni az egészben. A könyvet is erre alapoztam. Maga a könyv nem túl hosszú, hogy egy alsó tagozatos gyereknek is olvasható legyen.

Cékláról:
Cékla 2015-ben született, ivartalanított szuka kutya. Fiatal kora óta iskolák, óvodák bemutatóinak, kommunikációs előadásainak résztvevője. 2019 óta a Barátok közt sorozat Cékla kutyáját alakító színésznő. IGP 2-es vizsgával rendelkezik (régi nevén IPO, így többen ismerik). Ezen kívül Obedience 1-es szintű vizsgája is van. 2019-ben a Schnauzer Munkakutya Világbajnokság bemutató kutyája volt engedelmes ágazatban.

Magamról:
Régóta kutyákkal foglalkozom, 2010 óta a párommal közösen saját kutyaiskolánk van. Részt vettem versenyzőként több munkakutya világbajnokságon kiemelkedő eredménnyel, 2013-ban kitüntettek a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Aranykoszorús jelvényével. 2016-17-ben Cuki kutyának voltam a trénere a Barátok közt sorozatban, 2019-20-ban pedig Cékla kutyának, szintén ebben a sorozatban.

Készül a második írásom is, a Cékla segít – Hogyan neveld és tanítsd helyesen, amiből megtudhatjátok, mit hogyan lehet megtanítani a kutyáknak, és mire kell figyelni a nevelésüknél. Ez a könyv is gyerekeknek szól, de itt már a kutya nevelése, és a tanítása van porondon.

Nagyon sok ötletem van még, ami megvalósításra vár, tehát jöjjenek az oldalkedvelések, hogy elérhető legyen, a Cékla segít – Felkészülés az új kutya érkezésére című írásom! Újabb és újabb írásokkal és mesékkel készülök nektek, amelyek az oldalon szintén ingyenesen lesznek elérhetőek.

Pacsi!

 

A képekre kattintva nagyobb méretben jelennek meg.
Az esetleges hibákat, kérjük jelezzétek felénk. Köszönjük.

Színezők

 Irányok

Sor és oszlop

Pontösszekötős

Méret kereső

Szókereső

Azért ismétlődnek feladatról feladatra a nevek, mert ők ténylegesen Cékla kutya barátainak a nevei. 🙂

Különbségkereső

Pálcikás színkereső

Gyerek sudoku

Labirintus