Alapszintű tanfolyam – Alapozó csoport

Az alapszintű tanfolyamhoz nem kell semmilyen előképzettség.
Az alapszintű tanfolyamra 6 hónapos kor feletti kutyákat várunk. Felső korhatár nincs. A Kutyaduma Központban nagyon nagy hangsúlyt kap a szocializáció, és minden kutyánál arra törekszünk, hogy bármilyen kutyás közösségbe problémamentesen beilleszkedhessenek a nálunk tanult ebek. Ezért sok gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy 2021. novemberétől a Felnőtt Alapozó csoportba 7 hónapos kor felett ivaros kan kutyákat nem fogadunk, a csoport biztonsága, és a többi kutya szocializációs fejlődése miatt. Csak úgy járhat hozzánk ivaros kan, ha még 6 hónapos kor alatt, a Kölyöksuliban kezd, és a tanfolyamokat végigjárva a mi szocializációs felügyeletünk alatt nő fel.

A tanfolyam hossza:

A tanfolyam 7 alkalomból áll, a foglalkozások hétvégi napokon vannak, 6 hétvégén keresztül. (Pontos időpontok lejjebb.)

Alapozó tanfolyam ára:

35.000Ft
Nálunk nem kell előre fizetni!

A tanfolyam díját lehet 2 részletben is fizetni. Az első részletet az első foglalkozás végén, amennyiben a gazda az első foglalkozással elégedett, és szeretne a tanfolyamra járni. A második részletet az 5. hétvégéig kell rendezni. Egy családból egy időben érkező 2. kutya 50% kedvezményben részesül.

Jelentkezés:

Az oldal alján található űrlap kitöltésével lehet a tanfolyamra jelentkezni.
A létszám korlátozott! A létszámot a beérkezett jelentkezési lapok alapján zárjuk. Amennyiben nem szeretne lemaradni a csoportról, ne halassza a szocializációs felmérő utánra a jelentkezési lap kitöltését!

Tanfolyam indul: 2023.05.07.

(Utána tervezett: 2023. július 2.)

Foglalkozások:

FIGYELEM!
Az alapozó csoportban most magasság szerint lesz két külön időpont. 40cm alatti és 40cm fölötti marmagasságú kutyáknak külön időpontra kell jönni. Ha valaki 1-2 centivel elméri, az még nem gond, illetve a szocializációs felmérőn is rá tudunk mérni.

40cm marmagasság alatti kutyák:
Május 7. (vasárnap) 9.30-10.30
Május 14. (vasárnap) 9.30-10.30
Május 21. (vasárnap) 9.30-10.30
Május 27. (szombat) (Pünkösd hétvége) 9.30-10.30
Június 4. (vasárnap) 9.30-10.30
Június 10. (szombat) 9.30-10.30
Június 11. (vasárnap) 9.30-10.30

40cm marmagasság feletti kutyák:
A nagytestű felnőtt csoportunk időpontja a jelentkezők létszámától függ. Hogy melyik időpontban tudjuk a csoportot megtartani, azt május elején fogom elküldeni a jelentkezőknek, mikor már látom a létszámot.
Május 7. (vasárnap) 9.30-10.30 vagy 12.30-13.30
Május 14. (vasárnap) 9.30-10.30 vagy 12.30-13.30
Május 21. (vasárnap) 9.30-10.30 vagy 12.30-13.300
Május 27. (szombat) (Pünkösd hétvége) 9.30-10.30 vagy 12.30-13.30
Június 4. (vasárnap) 9.30-10.30
június 10. (szombat) 9.30-10.30 vagy 12.30-13.30
Június 11. (vasárnap) 9.30-10.30 vagy 12.30-13.30


A tanfolyam indulása hetében a gazdák e-mailben kapnak egy 30 perces videós anyagot, amit az első gyakorlati foglalkozásig meg kell nézni. A teljes videó megtekintése elengedhetetlen a tanfolyamon való részvételhez, ezt ellenőrizni fogjuk!

A kutyás foglalkozásokra mindenki hozzon magával:

– Oltási könyvet
– Pórázt (szövet, vagy bőr)
– Nyakörvet (szintén szövet, vagy bőr)
– Jutalomfalatot (nem tápot, hanem felkockázott virslit, párizsit, sajtot, vagy valamilyen főtt húst /vagy májat/ apróra vágva), amit a kutyája igazán szeret.

A hozott kutyának rendelkeznie kell a korának megfelelő oltásokkal, és féreghajtással. Erősen ajánlott a kennelköhögés elleni védelem, de nem kötelező.

Alapszintű tanfolyam – Alapozó csoport

Az alapszintű tanfolyamhoz nem kell semmilyen előképzettség.
Az alapszintű tanfolyamra 6 hónapos kor feletti kutyákat várunk. Felső korhatár nincs.

A tanfolyamokhoz az indulás után csatlakozni már nem lehet. Csoportos oktatásaink tanfolyami rendszerben zajlanak. A tanfolyamok egymásra épülnek. A foglalkozások előrehaladtával egyre többet várunk mind a kutyától, mind a gazdától. A Felsőfokú tanfolyam elvégzésével már olyan tudás birtokában lehet az adott páros, amivel a hétköznapokban felmerülő esetleges problémákat is kezelni tudják, illetve ami a nyugodt együttéléshez elkerülhetetlen, és szükséges mind otthon, mind inger gazdag környezetben.

Tanítási módszerünk a motivációra, és a jó kutya-gazda kapcsolatra épül, foglalkozásainkon ezért minden kutyával nagyrészt póráz nélkül dolgozunk.

Csoportbontásokkal tesszük lehetővé, hogy a kistestű, vagy az érzékenyebb kutyák is jól érezzék magukat.

A tanfolyam indulása előtt minden kutyát megnézünk, az esetleges csoportba illeszthetőségi problémák végett. A szocializációs felmérés időpontjai az oldal alján.

A csoportok egymásra épülnek, csak sikeres tanfolyamzáró oklevéllel lehet a következő szintre lépni.

Tanfolyam céljai:

 • a megfelelő szocializáció elérése, a kutya helyes viselkedése mind kutyákkal, mind emberekkel
 • az együttműködés kiépítése, a kutya szeressen a gazdával együtt dolgozni
 • a kutya fölötti kontroll kialakítása, alapozása, a kutya akaratos viselkedésének megszüntetése
 • az alapgyakorlatok elsajátítása, melyek a hétköznapi élet elengedhetetlen részei

Tanfolyam anyaga:

 • a kutya türelmesen várakozik az autóban
 • ajtónyitásra sem száll ki onnan, csak engedélyre
 • laza pórázzal végigsétál a gazdával a parkolón, bemennek a pályára
 • bent pórázon türelmesen várakozva megvárja, míg az egész csoport beér
 • elengedés – szocializált játék
 • kutyák közt behívás jutalomért
 • ültetés, fektetés és helybenmaradások kis távolságra
 • láb mellett séta alapjai
 • állatorvosi vizsgálatok imitálása 1: gazdi lefekteti a kutyát az oldalára, és végignézi mind a négy tappancsát, mintha valami lenne benne
 • élelemmegtagadás első lépése: nem nyúlhat a kutya az elé letett tálban lévő finom élelemhez

 

(Jelenleg futó tanfolyamok időpontjaiért kattints ide.)

Jelentkezni lehet ITT!

Felhívnám a gazdák figyelmét arra, hogy aki nem tud részt venni az első gyakorlati órán, annak nem tudjuk garantálni a helyét a csoportban!

Kutyaiskola és kutyaiskola között rengeteg különbség van. A Kutyaduma Központ egy családi kutyaiskola, ahol nagyon nagy hangsúlyt kap a szocializáció. Tanfolyamainkon a kutyákkal nagyrészt póráz nélkül dolgozunk és a munkablokkok között az ebek egymással játszva töltődhetnek fel, aminek feltétele egy alap szocializáció. A tanfolyam indulása előtt minden kutyát megnézünk, az esetleges csoportba illeszthetőségi problémák végett. Felhívnánk a jelentkezők figyelmét, hogy jellemzően a jelentkezők egy része nem megy át a szocializációs “rostán”. Nálunk a szocializációs szint elég magas, nagyon nagy hangsúlyt fektetünk rá, ezért a domináló, a többieket meghágó, a provokáló kutyák nem kerülnek be a csoportba. Kérjük a gazdikat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a szocializációs szintfelmérőt, mert probléma esetén így nem tudnak a kiszemelt csoportba kerülni. Amennyiben a kutya nem megy át a szocializációs rostán, úgy külön szocializációs órákat kell vennie, majd egy későbbi csoportba már jöhet. Amennyiben Önnek nem célja, hogy a kutya tudjon magabiztosan, de mégis nyugodtan egy nagyobb kutyás közösségben viselkedni, kérem válasszon egy környékbeli másik kutyaiskolát, ahol kevesebbet vannak póráz nélkül a kutyák.
A fent leírtak miatt sok gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy 2021. novemberétől a Felnőtt Alapozó csoportba 7 hónapos kor felett ivaros kan kutyákat nem fogadunk, a csoport biztonsága, és a többi kutya szocializációs fejlődése miatt. Csak úgy járhat hozzánk ivaros kan, ha még 6 hónapos kor alatt, a Kölyöksuliban kezd, és a tanfolyamokat végigjárva a mi szocializációs felügyeletünk alatt nő fel.
A szocializációs szintfelmérőre NEM KELL KÜLÖN BEJELENTKEZNI. A megadott időpontokban várjuk a gazdákat, és kutyáikat a kutyaiskolán. Elérhetőség itt. Köszönjük.

Szocializációs állapotfelmérés időpontja:
Április 22. (szombat) 8.00-8.40
vagy
Április 29. (szombat) 8.00-8.40
Amennyiben az időpont nem felel meg, kérem keressenek telefonon.
Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön kutyája kifejezetten problémás kutyák társaságában, úgy minél hamarabb keressen telefonon, hogy legyen időnk külön foglalkozásokkal felkészíteni a kutyát a csoportos órákhoz. Nem szabad elkeseredni még akkor sem, ha nagyon problémásnak tűnik az eb. Rengeteg kutya kezdi nálunk úgy a szocializációs foglalkozásokat, hogy mindenkinek neki akar menni. Ha a gazdi elszánt, és partner a probléma megoldásában, akkor nagyon sokat tudnak  a kutyák fejlődni.

Felhívnám a gyerekekkel érkező szülők figyelmét arra, hogy a kiképzőpályákon a balesetek elkerülése végett:
– 12 év alatti gyermek nem tartózkodhat
– 12-16 éves korig gyerekek csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak
16 éves kor alatt ne hagyjanak ott gyereket a kutyával felügyelet nélkül!

Információ, érdeklődés:

Kolozs Noémi
06-20/534-1122